Maak zelf simpel de mooiste taarten

Hoi, ik ben Petra.

Ik help vrouwen die beginnen of net begonnen zijn met taarten decoreren om taarten echt strak en netjes te leren bekleden en geef ze inspiratie voor de volgende stappen in het taartenmaken.

Heel vaak hoor ik vrouwen over taarten maken of boetseren zeggen: 'dat kan ik echt niet hoor!'. En daar ben ik het niet mee eens! Ik denk dat iedereen een mooie én lekkere taart of cupcake kan maken, als je maar weet hoe je dat moet aanpakken.

Ik vind het leuk om die mensen, die denken dat ze het niet kunnen, voldoende handvatten, inspiratie en zelfvertrouwen te geven om het gewoon te gaan doen, te proberen, zodat ze kunnen ontdekken dat ook zij een mooie creatie kunnen maken.


Hoe ben ik begonnen?

Taarten en lekkere dingen maken zit me in het bloed. Al van jongs af aan heb ik veel in de keuken gestaan om mijn moeder te helpen met bakken van appeltaarten en het maken van kwarktaarten en andere lekkere dingen. En natuurlijk hielp ik ook heel goed mee met het uitlikken van de kommetjes.


Toen ik ging studeren ging ik samen met vriendinnen ook graag experimenteren in de keuken. Ook mijn ouders genoten daarvan mee, want ook bij hen thuis in de weekenden toverde ik steeds meer exotische dingen op tafel.


Na afloop van mijn studie kreeg ik de kans een winterseizoen lang te gaan werken in een Oostenrijks chalet via een Nederlandse reisorganisatie. Daar waren we met 3 Nederlandse meiden verantwoordelijk voor het verzorgen van het ontbijt en een drie gangen diner, en voor het verzorgen van een warm welkom voor de gasten met natuurlijk een stuk taart erbij! Vaak kreeg ik daar te horen dat ik er meer mee moest gaan doen, met dat koken en bakken.


High Tea Catering

Ik richtte een cateringbedrijf op, 'Stijlvol Smullen', en ging catering verzorgen van High Tea aan huis. Heerlijk, mensen verwennen met lekkere zoet en hartige dingen en het uit handen nemen van de zorgen voor een feestje. Ik kwam tegelijkertijd in aanraking met het taarten decoreren en ben daar vlot in doorgegroeid. Dit was leuk om te doen!


Taartworkshops

Al gauw gingen mensen me vragen hoe ik dat toch deed, en voor ik het wist ging ik ook kinderfeestjes en workshops verzorgen. Heerlijk om mensen te kunnen helpen en uitleggen hoe je een taart mooi strak bekleden moet en om tips te geven over de versiering. En prachtig om te zien welke resultaten mensen kunnen halen als ze voor het eerst een taart versieren met mijn hulp!

Blog

Nu geef ik geen workshops meer en maak geen taarten meer in opdracht, maar concentreer ik me op het schrijven van dit blog. Ik vind het leuk om beginnende taartdecorateurs te helpen met tips, adviezen en inspiratie.


Met als motto dat iedereen kan leren taartdecoreren!

Waar wil je beginnen?

Leuke ideeën en how to's in het blog

Blog -> inspiratie en how to's

Je kunt de video's direct online bekijken

Leuk, kan ik beginnen met kijken?

Testimonial slider titel

Super leuke taartjes.. Zeer leerrijk !! Bedankt om dit met ons te delen

Petra

in de filmpjes word alles duidelijk uitgelecht wat ge moet doen en dat vond ik wel heel goed en het resultaat is echt heel mooi

Liesl

Ik ben nog niet zo lang bezig maar ik heb al verschillende taarten gemaakt en met de uitlegmet je filmpjes is het nog veel handiger Super bedankt.

Ria

Super leuke filmpjes ! Er fijne instructies gemakkijk zelf te maken thuis.

Sabrina

Ik heb al wel enige ervaring met het maken en decoreren van taarten, maar toch vind ik het best leerzame filmpjes. En het zijn leuke ideeen die je erdoor opdoet.

Vlinder