Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

’n Glimp van de paashaas

article content

’n Glimp van de paashaas

Paashazen laten zich vrijwel nooit zien als ze met hun eieren bezig zijn. En toch… vang je soms net een glimp van ze op als ze in een holletje verdwijnen.

Ik zie op internet vaak prachtige taarten voorbijkomen van afgezaagde boomstammen in allerlei varianten, vaak met een hertje erbij. Het leek mij leuk eens te proberen om er een mini-variant van te maken, maar dan met een paashaas! Van een – omgekeerde- cupcake! Kijk je mee?

Zo maak je het mini-boomstam-taartje met hazenkontje

Haal het papiertje van je versgebakken cupcake en keer ‘m om op je werkblad. Smeer ‘m in met botercreme, dit hoeft niet superstrak (zoals je ziet 😉 ).

omgekeerde cupcake boomstam taart

Maak van wat restjes marsepein (of fondant natuurlijk) slangetjes en leg die aan de zijkanten als basis voor de boomwortels.

boomstam taartje wortels voorbereiding

Bekleed de cupcake met bruine marsepein, en accentueer de boomwortels een beetje.

Boomstam taartje met marsepein

Maak het hazenkontje van een bolletje wit, pootjes van twee platte ovalen met daarop twee roze bolletjes als kussentjes onder de tenen.

Nog een roze bolletje als staartje en voila:

marsepein konijnenachterwerk

Maak een holletje in de boomstam, waar je paashaas-kontje in komt.

holletje maken in boomstam taartje

Teken jaarringen bovenop de boomstam met een puntige tool en versier de boomstam naar smaak met bloemetjes of blaadjes.

Plaats dan het paashaasje.

boomstam taartje met paashaas

 

Comment Section

0 reacties op “’n Glimp van de paashaas

Plaats een reactie


*