Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Halloween traktatie; mummie lollies!

article content

Halloween traktatie; mummie lollies!

Het is bijna Halloween. Een dankbaar onderwerp voor het maken van de mooiste en ‘engste’ cupcakes, koekjes, taarten en andere traktaties. We houden allemaal wel van een beetje griezelen, toch? Deze mummie lollies passen daar heel leuk bij. Maar ze zijn natuurlijk ook een leuke verjaardagstraktatie voor op school het hele jaar door.

Ze worden gemaakt van oreo-koekjes en witte chocola en een heel klein beetje donkere marsepein of fondant (of kant en klare suiker-oogjes).

Oreo’s draaien

mummie lollie traktatie hoe maak je die

Haal eerst de oreo-koekjes voorzichtig uit elkaar door ze voorzichtig met een draaiende beweging uit elkaar te trekken. Mocht er eentje kapot gaan, dan is dat niet heel erg. Je plakt ze weer op elkaar, dus als eentje doorgebroken is plak je de twee helften er gewoon weer op. Het is wel verstandig iets meer koekjes te doen dan het uiteindelijke aantal dat je nodig hebt, er kan altijd iets misgaan. En even proeven als ze allemaal lukken kan ook geen kwaad, toch :-).

 

mummie lollie traktatie hoe maak je die

Smelt de witte chocolade au bain marie en zorg er daarbij voor dat het niet te heet wordt (dan gaat het makkelijk klonteren). Voeg een heel klein likje Crisco of olijfolie toe. Dan is het net iets makkelijker om een mooi laagje om je koekje te maken straks met het dippen. Dip je lolliestokje in de witte chocola.

 

mummie lollie traktatie hoe maak je die

Druk het stokje met de chocola voorzichtig in de witte vulling.

 

mummie lollie traktatie hoe maak je die

Met de witte chocola kun je de bovenkant van het koekje er weer opplakken.

 

mummie lollie traktatie hoe maak je die

Maak een voorraadje… en laat ze 20 minuutjes opstijven in de koelkast.

Het dippen van de oreo’s

mummie lollie traktatie hoe maak je die

Doe de witte chocola in een grote beker en dip de koekjeslollies er een voor een in. Als de beker wat leger begint te worden, kun je ook met een lepel er wat witte chocola opscheppen en het teveel eraf laten druppen.

 

Steek de gedipte lollies in een laag piepschuim of in een cakepophouder. Laat ook deze een half uurtje opstijven in de koelkast. Dit is belangrijk, want het duurt lang voordat witte chocola weer uithardt!

Maak ondertussen met marsepein hele kleine bolletjes voor de ogen (of neem kant en klare oogjes of eventueel m&m’s).

Doe witte chocola alvast in een spuitzak en laat het een beetje afkoelen (op kamertemperatuur, niet in de koelkast). Als het erg warm is, vloeit het erg uit waardoor je de slierten van het verband niet goed kunt onderscheiden.

 

mummie lollie traktatie hoe maak je die

Leg op elk koekje twee oogjes. Spuit dan met de spuitzak en spuitmondje 2 steeds heen en weer, van zij naar zij en diagonaal van onder naar boven, totdat het mummie-hoofd is ingepakt en alleen de oogjes nog te zien zijn.

Ik vond dit overigens ontzettend veel werk, deze traktatie. Kostte veel meer tijd dan je op het eerste gezicht denkt. Vooral het loshalen en dippen in witte chocolade was tijdrovend. Maar het is wel een hele grappige leuke traktatie geworden!

Veel plezier met maken en trakteren!

 

Liefs,

Petra

Toch liever een makkelijkere traktatie? Wat dacht je van deze spookjes?

Comment Section

4 reacties op “Halloween traktatie; mummie lollies!


Door Nathalie op 22 oktober 2013

Je zou ivp de zwarte ore koekjes ook de witte kunnen pakken. Dan hoef je er alleen nog maar oogjes en “verband slierten” op te spuiten.


Door Petra op 22 oktober 2013

Hoi Nathalie, dat is een leuk idee! Maakt het een stuk minder bewerkelijk. Wist niet dat er ook witte oreo’s zijn, die heb ik bij ons niet gezien.


Door laurence op 24 februari 2015

misschien heel domme vraag maar hoe krijg je t stokje dan in de witte oreo koekjes

Plaats een reactie


*