Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Mmmmm, mooie mangotaart

article content

Mmmmm, mooie mangotaart

Ik ben dol op mango. Heerlijke friszoete, beetje romige smaak. En de kleur is ook al zo mooi. Zo mooi dat je 'm prima kunt gebruiken om een heerlijke taart te maken die je kunt decoreren op een hele andere manier dan met fondant of marsepein. Hoe maak je zo'n mangotaart? Dit is het recept...

Wat heb je nodig voor deze mangotaart?

Half pak digestive biscuitjes (ongeveer 12 stuks)

100 gram boter

250 gram mascarpone

250 gram slagroom

zakje vanillesuiker

2 rijpe mango's

paar lepels abrikozenjam

 

Hoe maak je de mooie mangotaart

Verkruimel de digestives. Heel handig gaat dat in een flinke plastic zak (bijvoorbeeld zo'n ziploc-zakje), waarover je een theedoek legt. Rol er dan met een deegroller overheen tot de kruimels fijn genoeg zijn naar je zin.

Smelt ondertussen de boter in een pannetje en roer als alles gesmolten is de kruimels erdoor. Schep het mengsel in een vlaaivorm (ik gebruik eentje met een losse bodem, dan kun je de taart er het makkelijkst uithalen). Een springvorm kan natuurlijk ook prima. Leg dan onderin een velletje bakpapier. Met de bolle kant van een lepel druk je de koekjesbodem goed aan. Zet het daarna in de koelkast om op te stijven.

Klop de slagroom met het zakje vanillesuiker lobbig. Roer ondertussen de mascarpone los in een ruime kom en voeg dit dan schepje voor schepje bij de slagroom. Ga door tot je alle mascarpone hebt toegevoegd, en let ondertussen op dat je de slagroom niet te lang klopt, dan wordt het boter 🙂 .

Schep de mascarponeroom op de afgekoelde koekjesbodem en strijk eventueel glad.

mango close up

Schil de mango en snijd deze in een soort lange repen. Begin aan de buitenkant de repen op de taart te leggen, eerst helemaal aan de b.uitenste rand rond, en zo werk je langzaam naar binnen. Je maakt een soort roosvorm. In het hart rol je de mangorepen als het ware op (of gebruik kleinere stukjes).

Als je een glanslaagje wilt op de taart, kun je een paar eetlepels abrikozenjam in een pannetje opwarmen en als dit zacht en bijna vloeibaar is geworden op de taart lepelen en eventueel wat uitstrijken.

Zo, dan heb je een taart waar je mee voor de dag kunt komen. En lekker dat 'ie is!

Staat erg mooi op een taartenbuffet, met nog een (paar) taart(en) en wat cupcakes of brownies.

taartenbuffet

 

Veel taartplezier,

Petra

 

 

 

Comment Section

0 reacties op “Mmmmm, mooie mangotaart

Plaats een reactie


*