Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Minnie Mouse boetseren

article content

Minnie Mouse boetseren

Boetseren met marsepein of fondant doe ik je deze keer voor in de vorm van Minnie Mouse. Een schattig poppetje dat voor iedereen tot de verbeelding spreekt. Maar als je nog niet zolang bezig bent met taartdecoreren kan de schrik je om het hart slaan als je kind je vraagt om een Minnie Mouse taart :-). Dat hoeft niet meer, als je deze stap-voor-stap uitleg volgt!

 

minnie mouse boetseren

Maak van donkerroze marsepein een peervorm en zet die neer met de dikke kant onder. Steek van lichtroze of witte marsepein een rondje uit dat iets groter is dan de onderkant van de ‘peer’.

 

minnie mouse boetseren

Zet de peer op de lichtroze cirkel en maak met een veiner (of een ball tool) streepjes in de lichtroze cirkel. Werk je met fondant, dan kun je de onderrok ook ‘frillen’ maar met marsepein werkt dat niet en doe ik het liever zo.

 

minnie mouse boetseren

Voor de stipjes op de jurk van Minnie gebruik je een klein rond uitstekertje, of de tip van een groot rond spuitmondje.

 

minnie mouse boetseren

De stippen plak je op de rok en dan geef je met de veiner tool even het middel van Minnie Mouse aan.

 

minnie mouse boetseren

Minnie’s jurk heeft pofmouwtjes. Die maak je door simpelweg een balletje te rollen van de donkerroze marsepein. Plak daarop wat stippen en geef met een veiner een paar deukjes, alsof de mouwen echt ‘poffen’.

 

minnie mouse boetseren

De handen maak je door een balletje witte fondant drie keer in te snijden. Rol dan voorzichtig met je vingers de vingers van Minnie Mouse in de juiste vorm. Let op: Minnie Mouse heeft een duim en drie vingers (zoals de meeste stripfiguren). Probeer de vingers zo te vormen dat de bovenkant wat dikker is dan de kant die aan de hand vast zit, ze moeten dus niet te puntig worden maar een beetje bol.

 

minnie mouse boetseren

Zet de armen in elkaar en steek er cocktailprikkers in.

 

minnie mouse boetseren

Zet de armen vast aan het lijf. Ik heb gekozen voor een ‘hoera’-houding, maar dat hoeft natuurlijk niet, ze kunnen ook naar beneden op de rok liggen.

 

minnie mouse boetseren

De benen maak je simpelweg van staafjes zwarte marsepein.

 

minnie mouse boetseren

De pumps van Minnie zijn altijd aan de grote kant. Neem een balletje, druk aan de bovenkant met een ball toll een deuk erin. Daarin komt het been. Aan de onderkant maak je van een klein bolletje roze de hakjes.

 

minnie mouse boetseren

Vorm uit een bolletje vleeskleurig/heel lichtroze marsepein een snuitje.

 

minnie mouse boetseren

Druk er een mondje in. Aan de zijkanten maak je met een kleine ball tool gaatjes in de wangen. Dat maakt de glimlach vriendelijker en breder. Midden in de mond maak je een tongetje van een klein stukje donkerder roze.

 

minnie mouse boetseren

Maak en zwart balletje voor de neus en rol voor de bovenkant van het hoofd een lapje zwart uit. Steek er twee rondjes uit naast elkaar (zie plaatje) en maak deze vast op het hoofd. Eerst de voorkant goed plaatsen en dan aan de achterkant het marsepein eromheen maken alsof je een taart aan het bekleden bent 🙂

 

minnie mouse boetseren

De oren steek je uit een (wat dikker) lapje marsepein. Steek met de uitsteker aan de onderkant van elk rondje een stukje af. Dan blijven de oren beter staan, en het klopt beter in het plaatje.

 

minnie mouse boetseren

Maak de ogen van twee bolletjes wit, die je een beetje ovaal platdrukt. Dan de irissen erin van zwarte marsepein. Laat Minnie Mouse liefst naar een kant kijken, of naar boven, niet recht vooruit want dat lijkt gauw ‘eng’.

Een grote strik tussen de oren, witte lichtjes in de ogen  en een paar verleidelijke wimpers erop, en klaar is het hoofdje. De wimpers heb ik getekend met een pen met eetbare inkt, maar kun je ook draaien van hele kleine stukjes zwarte marsepein (als je heel veel geduld hebt 😉 ).

 

minnie mouse boetseren

Het hoofd erop vastzetten met behulp van een sateprikker en een wit kraagje maken van een rondje witte marsepein dat je doormidden snijdt, en klaar is Minnie Mouse!

Veel succes!

Laat je me weten in de reacties hieronder of het gelukt is?

Hartelijke groetjes,

Petra

 

Comment Section

4 reacties op “Minnie Mouse boetseren


Door Tiny op 2 oktober 2013

wat leuk zeg ga het direct proberen. dank je


Door Erika op 2 november 2014

Leuk hoor! Gebruik je hiervoor dezelfde marsepein als waarmee je een taart bekleed, of heb je voor boetseren een andere soort marsepein nodig?


Door Petra op 6 november 2014

Hoi Erika,

Ik gebruik dezelfde marsepein als voor de taart. Nadeel van marsepein is dat het wel altijd een beetje gaat ‘inzakken’ omdat het niet hard opdroogt, zoals fondant. Wil je dit voorkomen, dan kun je beter fondant met een beetje tylose erdoor gebruiken.

Hartelijke groetjes,
Petra


Door noa op 19 december 2014

ik heb m geprobeerd hij is supper leuk gelukt bedankt

Plaats een reactie


*