Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Boe, ik ben een merengue spookje

article content

Boe, ik ben een merengue spookje

Het is bijna Halloween. Vier jij dat ook? Wij niet echt, maar ik vind het wel grappig om iets lekkers te maken voor de jongens met dat thema. Bovendien kunnen deze grappige spookjes ook prima als traktatie op school. Je maakt ze van schuim, ook wel merengue genoemd. Hmmm, zo lekker. Knapperig aan de buitenkant en een beetje taai aan de binnenkant, zo vind ik ze het lekkerst. En eenvoudig om te maken. Met deze handige tips…

linker spookje schrerp

Merengue maken

Je hebt nodig:

4 eiwitten

125 gram fijne kristalsuiker

125 gram poedersuiker

10 gram maizena

 

De merengue maak je zo: klop de eiwitten met de kristalsuiker in een vetvrije kom op flinke snelheid, tot het pieken vormt als je de mixer omhoog haalt. Voeg dan de poedersuiker en de maizena toe en roer dat er kort doorheen.

Tip: om zeker te weten dat je kom geen spoortje vet heeft (door vet zakt het schuim in namelijk), kun je er een paar druppels citroensap in sprenkelen en dit met een keukenpapiertje door de hele kom wrijven.

Spookjes spuiten van het schuim

Doe de meringue in een spuitzak zonder spuitmond, of met een ronde grote spuitmond.

Spuit een kleine cirkel op de bakplaat en terwijl je doorspuit vorm je een punt naar boven toe. Er mag een mooi smal puntje uitlopen, dat lijkt mooi als kuifje van het spook.

Als je alle spookjes hebt gespoten, zet je de bakplaat in een voorverwarmde oven van 75 tot 100 graden. Ongeveer 2 uurtjes later zijn ze klaar. Ze zijn heel licht van gewicht en helemaal droog en hard aan de buitenkant.

Teken nu met een zwarte eetbare stift ogen en een O voor een mond op de spookjes.

Het grappige was dat mijn merengue vandaag wat luchtbellen had, en een van de spookjes had precies een mond en twee ogen van luchtbellen. Kijk maar.

Dat kan geen toeval zijn….. oeh, spooky!

En nog een variatie op de staande spookjes; een liggende. Ook leuk als traktatie op school, als je ze bovenop een houten ijslollystokje spuit!

Veel plezier met deze schatjes,

Petra

p.s. heb je deze chocolate chip cookies al geprobeerd? Die zijn echt hemels

 

 

Comment Section

1 reactie op “Boe, ik ben een merengue spookje


Door Leon op 25 oktober 2015

Hoi, kinkt leuk en lekker en wij willen het als tractatie maken voor in de klas. Hoeveel spookjes haal je uit bovenstaand recept en hoe groot moet je ze maken voor dat aantal? Groetjes Leon

Plaats een reactie


*