Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Lalaloopsy 3D puzzelplaatje

article content

Lalaloopsy 3D puzzelplaatje

Het maken van een 3D puzzelplaatje is boetseren en puzzelen tegelijk. Voor deze taart nam ik als voorbeeld een Lalaloopsy-pop. Lekkere zoete kleurtjes en poppen met weelderig haar en knoopjes als ogen.

Hoe maak je een 3D puzzelplaatje?

Print voordat je begint een afbeelding uit van het plaatje dat je wilt gaan ‘puzzelen’. Zo’n plaatje heet een puzzelplaatje omdat je de onderdelen los van elkaar uit verschillende kleuren marsepein of fondant snijdt en ze dan netjes in elkaar puzzelt tot het plaatje compleet is.
Het maken van een 3D puzzelplaatje werkt nog een beetje anders; je snijdt de onderdelen niet uit, maar je boetseert de vormen net zolang tot ze passen in de puzzel.

Doe de afbeelding in een insteekhoes of L-mapje. Begin dan met het onderdeel dat het verst naar achteren ligt en bouw zo de puzzel op. In dit geval is dat het gezicht, het lijf en de benen en armen.

lalaloopsy schuin 3D puzzelplaatje

Dan maak je de haren, door een voor een rolletjes/slangetjes te draaien en die op de goede plek te leggen. Kijk goed of het klopt wat je doet, de haren die bovenop liggen zijn het dichtste bij, de andere haren liggen verder naar achteren. Zorg dat dat klopt, anders klopt het plaatje niet. Maak daarna de pony door een lapje uit te rollen en passend te maken en met een veiner tool de haren erin te tekenen. Daarna zijn de strikjes in het haar aan de beurt.

Maak dan het blousje en de onderrok en maak daar de overgooier weer overheen.

De laarzen kun je daarna vormen. Kijk goed naar de vormen die je moet namaken. Zooltje eronder, kleine sliertjes als vetertjes erop.

Dan zijn de ogen aan de beurt. Rol kleine balletjes en druk die een beetje plat. Met een stomp voorwerp maak je de middelste indruk erin, daarna met een puntig tooltje maak je de gaatjes van het knoopje en plak je ze op de goede plek. De stand van de ogen is heel belangrijk voor de uitdrukking van een pop of dier, dus kijk goed naar je voorbeeld. Mond druk je erin met een plat klein tooltje of mesje. Wangetjes erop en hier en daar wat details toevoegen.

lalaloopsy schuin 3D puzzelplaatje

Klaar is Lalaloopsy. Kijk voor het transporteren van het plaatje naar de taart bij de tips in de Kennisbank Taartdecoreren onder decoreren.

Wat vind je van deze Lalaloopsy-taart?

 

 

Comment Section

1 reactie op “Lalaloopsy 3D puzzelplaatje


Door roos op 26 juni 2013

ik vind lalaloopsy 3d puzzelplaatje een geweldige puzzelplaatje als je zo iets op een kinder taart zet dan vinden de kinderen het geweldig mooi,ik zou aan iedereen willen voorstellen om dit puzzel op een kindertaart te zetten,bedankt petra.

Plaats een reactie


*