Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Kruimeldiefjes; maak jij ze al? Recensie van een vrolijk boek

article content

Kruimeldiefjes; maak jij ze al? Recensie van een vrolijk boek

Een poosje terug kwam ik een Facebook-pagina tegen getiteld ‘Ons boek: the making of’ van Leonie van Goor en Femke ten Siethoff-Sipma.

Ik heb de pagina wat gevolgd en zag er zulke leuke vrolijke poppetjes op verschijnen. Nieuwsgierig geworden heb ik het boek besteld via internet.

Op het plaatje zie je niet dat het boek zo mooi groot en stevig is. Prettig om in de hand te houden of op je werkblad te hebben liggen als je een Kruimeldiefje aan het maken bent.

 

De opzet van het boek is grappig, in een soort verhaalvorm is het opgezet. Je stapt echt de wereld binnen van de kleine wezentjes. In de bakkerij krijg je tips over het bekleden van een taart en in de werkplaats maak je kennis met de benodigde gereedschappen. Dan volgt er een biologieles, waar je een goede anatomie-les krijgt over hoe een Kruimeldiefje in elkaar zit.

recensie kruimeldiefjes

Je leert het geheim hoe je de Kruimeldiefjes kunt laten staan op van die ranke slanke beentjes. Dat geheim zal ik hier niet verklappen, dat kun je allemaal prima lezen in het boek.

Verder vind je in het boek een heel aantal voorbeelden van de grappige poppetjes, met vele details en uitleg hoe je ook die details kunt maken. Grappig om na te maken of om elementjes te gebruiken voor je eigen Kruimeldiefje.

 

 

Natuurlijk moest ik dat ook even proberen :-). Dit is mijn Kruimeljuf geworden:

 

 

kruimeldiefje recensie boek

Wil je het boek Kruimeldiefjes aanschaffen, dat kan bijvoorbeeld hier: Kruimeldiefjes. (koop je het via deze link, dan help je Taartenacademie een beetje). Leuk voor jezelf, of als cadeautje? Of als cadeautje voor jezelf 🙂

 

Ken jij het boek al? Dan vind ik het leuk als je hieronder een reactie achterlaat; wat vind jij van het boek? Zou jij het aanraden?

 

Comment Section

0 reacties op “Kruimeldiefjes; maak jij ze al? Recensie van een vrolijk boek

Plaats een reactie


*