Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Judotaart met golf?

article content

Judotaart met golf?

Een vriendin vroeg om een taart voor haar jongens. De ene houdt van judo, de andere van golf. Of dat te combineren was?

Nou, dat heeft me wel even wat hoofdbrekens gekocht. Dit is het geworden, een judoka op zijn judomat en een golfgreen met vlaggetje…

Helaas zijn niet alle foto’s goed gelukt, dus ik zal beschrijven hoe je een judoka boetseert. Voor de broek neem je een stuk witte marsepein, deze snijd je in zoals hieronder te zien is. Dit is de broek.

judotaart

Voor het lijf maak je een cone, die je aan de binnenkant wat hol maakt. Dat zie je hieronder: De holte kun je straks zetten bovenop de broek en vormt de overlapping van de judojas.

judotaart

De broek vouw je om bij de knieën, zodat de judoka op zijn knieën zit. Daarbovenop zet je de cone. Je maak slierten voor de armen en maakt daaraan van kleine roze bolletjes de handen. Aan de broek maak je voeten, die je met de onderkant naar boven zet. Je kijkt dus in de voetzool als het ware. Voor het koppie neem je een huidkleurig roze bolletje, je maakt haren die passen bij degene voor wie de taart is (blond, bruin, zwart, lang, kort, steil of krullend) en je maakt met een klein stekertje simpele oogjes en een mond. Maak een kraag van witte marsepein of fondant en geef deze lijntjes met een klein mesje, zoals je hieronder ziet. Dan nog een band en eventueel slip in de kleur van jouw judoka en klaar is ’t ie.

judotaart

Voor deze combitaart maakte ik verder een golfgreen met een gaatje (hoe heet zoiets in golftermen ??) en een vlaggetje, heel simpel met een sateprikker en een driehoek als vlaggetje.

judotaart

Maak jij wel eens een sporttaart of een gekke combi?

 

Veel taartplezier!

 

Petra

 

 

 

 

 

Comment Section

0 reacties op “Judotaart met golf?

Plaats een reactie


*