Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Jammie; appeltaartvulling

article content

Jammie; appeltaartvulling

In de herfst, als de blaadjes gaan vallen en de stormen opsteken krijg ik soms onbedaarlijke trek in appeltaart. Ik vind marsepeintaarten met een lekkere frisse vulling heerlijk, maar er kan niet veel op tegen een lekkere (ouderwetse) appeltaart.

Ik had een emmer appels uit eigen boomgaard van iemand gekregen en ging daarmee aan de slag. Alle appels geschild, taart klaargemaakt en in de oven. En toen had ik nog een schaal geschilde appels over, die pasten niet meer in de taart.

Daarom bedacht ik dat ik ook wel eens een fondanttaart kon proberen te combineren met een appeltaart, zou dat lekker zijn?

Ik heb de appels met een klontje roomboter en twee scheppen suiker in de koekenpan gedaan en zo een poosje laten pruttelen. De keuken rook heerlijk 🙂

Wat rozijnen toegevoegd en een heleboel kaneel. Toen het meeste vocht verdampt was en de appels zacht waren, was de vulling goed.

Eerst af laten koelen, anders zou mijn botercreme dijkje meteen wegsmelten 🙂

Biscuit vast voorbereid en toen de appels koud genoeg waren deze in de taart gedaan. Twee laagjes appel en die gecombineerd met een laagje mascarponeroom met een heleboel kaneel.

Alles verder op de normale manier afgewerkt en bekleed.

 

De taart was erg lekker (al moet ik wel eerlijk bekennen dat een echte ouderwetse appeltaart het nog steeds wint wat mij betreft). Maar de andere proevers hier vonden het ook een prima vulling, voor herhaling vatbaar! Wat vind jij??

 

Comment Section

0 reacties op “Jammie; appeltaartvulling

Plaats een reactie


*