Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Hoe blijven die fondant bloemen zo mooi in vorm?

article content

Hoe blijven die fondant bloemen zo mooi in vorm?

Bloemen uitsteken en op een taart plakken is een leuke manier om taarten te versieren. Maar er is nog een leuke andere techniek; het frillen van bloemen. Even een handigheidje voor een mooi effect. En een handige tip om ze in de vorm te laten drogen. Zonder fancy dure gereedschappen, gewoon met wat je in huis hebt. Wil je weten hoe dat gaat? …

 

Dit heb je nodig; kopjes, glaasjes of bakjes en aluminiumfolie. Natuurlijk je bloemenuitstekers en een ball tool of cone tool. Verder fondant en een zakje met maizena of poedersuiker. Kneed eventueel een beetje tylose door je fondant, dan zijn je bloemen wat sterker.

fondant bloemen frillen

 

Steek je bloemen uit het fondant

fondant bloemen frillen

 

Poeder er met het zakje een beetje maizena over (en ook op je werkblad).

fondant bloemen frillen

 

Voor het frillen van de bloemen beweeg je met je tool over de randen van de bloem, waarbij ze opkrullen. Zorg dat de bloemblaadjes niet plakken aan de ondergrond, dan gaat het frillen niet.

fondant bloemen frillen
Dan maak je de droogmalletjes door op je glaasjes of schaaltjes aluminiumfolie te doen en dit een beetje naar beneden te duwen, zodat een holletje ontstaat. Leg daarop de bloemen en laat ze drogen.

fondant bloemen frillen

 

Leg daarop de bloemen en laat ze drogen.

fondant bloemen frillen

 

Je kunt ze gebruiken op de rand van een taart, zoals je hier ziet. En bovenop kan natuurlijk ook!

fondant bloemen frillen

 

 

P.s. Dit kan alleen met fondant. Marsepein droogt niet (voldoende) om in zo’n vorm te blijven staan.

 

Veel taartplezier,

Petra

 

 

Comment Section

3 reacties op “Hoe blijven die fondant bloemen zo mooi in vorm?


Door Janke op 20 oktober 2014

Hoi Petra.In wat voor zakje heb jij de maïzena/poedersuiker?


Door Petra op 20 oktober 2014

Ik heb daar ooit speciale zakjes voor gekocht, weet alleen niet meer hoe ze precies heten. Het zijn rondjes van stof met aan de naad een touwtje erdoor gestikt, dat je aan kunt trekken.
Ik zag dat Wilton nu Wilton Dust-N-Store Dusting Pouch heeft, dat lijkt daar een beetje op en dat kan je meteen afsluiten in een bakje. PME heeft ook een soort strooibusjes (PME stainless steel shaker met cover), die zou je ook kunnen gebruiken.

Of neem een (nieuw!) pantykousje, doe daarin een beetje suikerbakkerspoeder of maizena, sluit dit af met een (loom)elastiekje en vouw de stof er nog een keer overheen. Je hebt dan twee laagjes pantykous, daar komt het suiker in precies de goede hoeveelheid doorheen. Succes!

Groetjes,
Petra


Door Heaven op 27 juni 2016

“That dust in chubby’s eyes kinda looks like pot.”The fuck kinda pot do you smoke?? I’ve got some used charcoal briquets, I mean &#&t80;po28#2221; that I can sell you.

Plaats een reactie


*