Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Fossielkoekjes van draken en dino’s

article content

Fossielkoekjes van draken en dino’s

Mijn zoon is helemaal gek van draken en ook wel een beetje van dino’s. Wat een toeval dat we vlak voor zijn verjaardag ineens bij het werken in de tuin allemaal fossiel-koekjes tegenkwamen, met pootafdrukken van draken en dino’s! Dat was nog eens een stoere traktatie!

De kinderen in zijn klas vonden het helemaal spannend, ze mochten de koekjes namelijk zelf verder uitgraven uit een grote bak met zand…

Het was een groot succes!

Samen met de jongens heb ik deze traktatie gemaakt.

Eerst hun verzameling draken en dino’s bij elkaar gezocht. Deze heel erg goed gewassen en klaargezet op tafel.

De koekjes moesten gemaakt worden van een stevig deeg, dat niet te erg uitloopt.

Dit is het recept van deze stevige koekjes:

Ingrediënten:
400 gram witte basterdsuiker
400 gram boter
400 gram bloem
2 eieren (m)

Meng de suiker met de zachte boter en klop dit een mooi poosje, tot de boter er licht/wit uit gaat zien. Voeg er dan de 2 eitjes aan toe en meng tot ze zijn opgenomen. Meng er tenslotte de bloem bij en mix het rustig door tot ook de bloem goed is opgenomen.

Van dit deeg heb ik een paar lange worsten gemaakt, deze ingepakt in cellofaan en een half uurtje in de koelkast gelegd.

Van deze ‘worsten’ kun je vervolgens plakjes snijden van een centimeter dik. Deze druk je eventueel nog iets platter. En dan komt het mooiste; het maken van de afdrukken van de dino’s. De pootjes gaan vrij makkelijk en als die ook tenen hebben worden de afdrukken mooi duidelijk.

fossiel koekjes dino pootjes

 

Ook van de hoofden van de dino’s kun je mooie afdrukken maken.

fossiel koekjes dino indruk

 

De jongens hebben ook nog geëxperimenteerd met de stekels op de rug van de stegosaurus, maar dat was niet zo’n succes :-).

De koekjes bak je tussen de 10 en 15 minuten op 180 graden. Als de randjes lichtjes bruin beginnen te kleuren, kunnen ze de oven uit.

dino fossiel koekjes in het zand van basterdsuiker

Onze fossielen heb ik in een lasagneschaal begraven in lichtbruine basterdsuiker- zand – en de kinderen uit de klas mochten zelf in de bak ‘graven’ om de fossielen op te zoeken. Mijn zoon vertelde ondertussen trots van welke soort dino ieder een afdruk had… tja, de kleine expert. Ze vonden het allemaal prachtig, al duurde het uitdelen wel een beetje lang…

Veel plezier,

Petra

Comment Section

0 reacties op “Fossielkoekjes van draken en dino’s

Plaats een reactie


*