Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

article content

Favoriete vulling: mascarponeroom met karamel en banaan

Heb je zin om eens een nieuwe vulling voor een taart uit te proberen?

Hier bij ons thuis en ook in de naaste familie is een van de absolute favoriete vullingen de mascarponeroom met karamel en banaan.

Die maak je zo:

Karamel/dulce de leche:

Eigenlijk wordt de karamel die ik gebruik dulce de Leche genoemd, maar omdat dat de meeste mensen niet zoveel zegt, zeg ik meestal: karamel. Want daar smaakt het een beetje naar. Je maakt Dulce de Leche heel makkelijk met een blikje gecondenseerde melk en een pannetje water. Zet het blikje gecondenseerde melk (bijvoorbeeld van Friesche Vlag) in een pannetje met water, zodat het helemaal onder water staat (of ligt). Zet het pannetje op het vuur en laat het zo ongeveer twee uur zachtjes koken. Vul af en toe de hoeveelheid water aan met een beetje extra kokend water, zodat het blikje onder water blijft.

Giet na twee uur het water af en laat het blikje helemaal afkoelen. Weersta de verleiding om ‘m eerder te openen, want dan kan de hete inhoud eruit stromen over je vingers!

En klaar is je karamel/dulce de leche! Als je het blikje opent, zie je een karamelkleurige inhoud met de dikte van een smeuige chocopasta.

 

Mascarponeroom

Voor mascarponeroom heb je slagroom nodig en mascarpone. Hoeveelheden hangen een beetje af van hoeveel vulling je nodig hebt en hoe stevig/dik je de room wilt hebben. Ik gebruik vaak 400 ml slagroom en een 125 gram mascarpone ongeveer. Maar dit kun je dus variëren naar smaak!

Klop eerst de slagroom tot het lobbig is, nog niet helemaal stijf, maar wel wat dikker. Roer ondertussen in een schaaltje de mascarponeroom goed los, dan mengt het beter met de slagroom. Laat je mixer op de halfhoge stand draaien en voeg lepel voor lepel de mascarpone toe aan de slagroom, tot alles opgenomen en klontjesvrij is.

Ik voeg meestal geen suiker toe bij deze combinatie, omdat de karamel en de banaan (en de marsepein etcetera) al zoet genoeg zijn.

 

Vul je taart met een laagje dulce de leche en doe daar bovenop een laagje mascarponeroom. Snij de bananen in plakjes en verdeel ze mooi over de room.

Je kunt dit herhalen in meerdere lagen. En smullen maar!

 

Laat je me weten wat je van deze smaak vindt?

 

 

 

 

 

 

 

 

Comment Section

2 reacties op “Favoriete vulling: mascarponeroom met karamel en banaan


Door Corrie op 15 mei 2014

Hoi Petra ik vind het een mooie en leerzame site
En bedankt voor de goede uitleg
Groetjes Corrie


Door Janinr op 15 maart 2016

Klinkt heerlijk! Ik ga dit komend weekend maken. Nog even een vraag: binnen hoeveel tijd moet je de blikjes gebruiken na het koken? Kun je ze bijvoorbeeld de avond te voren al koken?
Groet,
Janine

Plaats een reactie


*