Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Chocolate Chip Cookies, mjam!

article content

Chocolate Chip Cookies, mjam!

Vind jij ze ook zo lekker, van die koekjes met echte stukje chocola erin? Van de buitenkant knapperig en aan de binnenkant nog bijna zacht?

Dan heb ik hier een heerlijk recept om eens te proberen dit weekend. Je hebt er niet echt gekke dingen voor nodig, misschien heb je alles er al wel voor in huis.

En je huis gaat er zo heerlijk van ruiken. Mmmm, laat het weekend maar beginnen 🙂

Recept voor de Chocolate Chip Cookies

Wat heb je nodig?
150 g ongezouten boter
100 g fijne kristalsuiker
125 g lichtbruine basterdsuiker
2 theelepels (10 ml) vanille-extract
1 ei uit de koelkast
1 eierdooier ook uit de koelkast
300 g bloem
½ theelepel dubbelkoolzure soda (te verkrijgen bij goede kookwinkels en sommige drogisterijen/apothekers)
325 g (melk)chocola in stukjes

Hoe maak je de chocolate chip cookies?

Verwarm de oven voor tot ongeveer 170 graden Celsius.
Bekleed de bakplaten met bakpapier.

Laat de boter smelten in een pannetje op laag vuur en laat het weer een beetje afkoelen.
Doe de bruine en witte suiker in een kom en giet er de iets afgekoelde gesmolten boter over. Klop alles door elkaar.

Voeg dan het vanille-extract toe en vervolgens het koude ei en de eierdooier. Klop door tot je een licht, romig mengsel hebt.
Klop er dan beetje bij beetje de bloem en de dubbelkoolzure soda door, tot alles net gemengd is; spatel de chocolade erdoor.

Schep bergjes deeg op de bakplaat, ongeveer 8 cm van elkaar af.
Afhankelijk van de grootte van je oven kan het zijn dat je de koekjes in twee rondes moet bakken.

Bak de koekjes 15-17 minuten in de voorverwarmde oven, of tot de randen lichtbruin zijn.
Ze voelen dan nog zacht aan, maar worden uit de oven harder. Laat ze niet te lang doorbakken, ze mogen nog een beetje zacht zijn van binnen.
Laat ze 5 minuten afkoelen op de bakplaat en leg ze daarna op een taartrooster om verder af te koelen.

n.b. Mocht je geen dubbelkoolzure soda kunnen vinden, dan kun je ook wel bakpoeder gebruiken. Ik zou dan 2 flinke theelepels toevoegen.

 

Bewaren

De gebakken koekjes kun je zo’n 5 dagen bewaren. Je kunt ze ook invriezen. Doe ze dan in een luchtdichte verpakking. Ze blijven ongeveer 3 maanden lekker.

Je kunt zelfs de ongebakken koekjes invriezen, om ze op het moment dat je ze nodig hebt vers af te bakken. Vries ze daarvoor liggend op een bakplaat in. Zijn ze bevroren, wip ze dan van de bakplaat en stop ze in een plastic zak. Bak ze bevroren en al een paar minuten langer dan de aanbevolen tijd.

Veel taartplezier,

Petra

 

 

Comment Section

0 reacties op “Chocolate Chip Cookies, mjam!

Plaats een reactie


*