Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Cadeautje voor zwangerschap of geboorte; rompertjeskoekjes!

article content

Cadeautje voor zwangerschap of geboorte; rompertjeskoekjes!

Je kent misschien in je omgeving wel iemand die zwanger is of die net een baby heeft gekregen? Dan is het leuk om diegene te verrassen met een zelfgemaakt cadeautje. Bijvoorbeeld met deze koekjes in de vorm van schattige rompertjes. Je kunt je helemaal uitleven op de details, of het rustig en simpel houden. Net wat jij leuk vindt (en wat past bij degene voor wie je het maakt natuurlijk). Bij baby’s denk je al gauw aan roze en blauw, maar wit is ook heel leuk. Of geel of groen, om het wat neutraler te houden.

Hoe maak je deze rompertjeskoekjes?

Bak eerst de koekjes van een koekjesdeeg naar keuze. (Kijk bij Recepten! onderaan voor een aantal lekkere recepten!)

Steek met een rompertjesuitsteker de vormpjes uit het deeg en bak ze in de oven het aantal voorgeschreven minuten. Houd ze wel in de gaten, als de randen bruin beginnen te kleuren zijn ze goed.

Tip: bak een bakplaat met alleen deze koekjes, ze zijn vrij groot en als je er kleinere vormpjes bijbakt, zullen die te hard worden, of de grotere rompers niet gaar.

Laat de koekjes uit de oven afkoelen.

In het setje dat ik heb voor deze koekjes zitten kleine reliefmatjes in de vorm van de naden van de rompers. Hiermee werk je de koekjes meteen af.romper koekje blauw

Rol fondant uit ter grootte van de romper-uitsteker. Leg de reliefmat op de uitgerolde fondant en rol rustig en beheerst met de roller over de reliefmat. Trek dan de mat voorzichtig los. Zorg dat de fondant niet vervormt door het wegtrekken van de mat. Steek daarna met de koekjesuitsteker de romper uit de fondant.

romper koekje blauw

Laat de fondant eventjes aan de lucht drogen, voordat je ‘m overbrengt op het koekje, dan vervormt hij minder. Breng een beetje eetbare lijm of een heel dun laagje water aan op het koekje. Daarmee plak je fondant vast. Leg de fondant op het koekje en strijk het voorzichtig vast met je vingers.

Dan kun je de koekjes nog verder versieren als je wilt. Een paar voorbeelden:

rompertje koekjes

De roze romper met de tekst ‘baby’ van de reliefmat heb ik extra versierd met een klein haasje. Dit is ook een uitstekertje. Als staartje heb ik een klein bolletje wit gerold.

De roze tye-en dye-romper heeft een relief van bolletjes. Een wit vogeltje maakt het af, evenals de kleine bloemetjes die ik met een plunger cutter heb gemaakt.

Voor de blauwe romper heb ik een reliefmat met streepjes gebruikt. De auto heb ik gemaakt met behulp van een trapeziumvormige uitsteker (ik had geen rechthoekige).

Snijd met behulp van de hoeken van deze uitsteker de vorm van een auto uit. Deze is vrij abstract, zoals een kind een auto zou tekenen. Natuurlijk kun je met een scherp mesje ook zelf de vorm van een autootje uitsnijden. De wielen zijn kleine balletjes blauw, ingedrukt in het midden met de achterkant van een sateprikker.

Het witte rompertje heeft ingelegde hartjes. Maak eerst de rompervorm en leg deze op het koekje. Steek dan de hartjes eruit. De witte hartjes haal je eruit met behulp van een cocktailprikker. Deze gebruik je niet meer, dus ze hoeven niet heel te blijven. Steek dan uit blauw en roze een hartje en leg het blauwe hartje op het koekje op de vrijgekomen plek.
Steek dan met het kleine hartje nog een stukje uit het blauwe hart en vul deze op met het roze hartje. Wrijf dan voorzichtig met je vingers de randjes naar elkaar toe.

romper wit hartjes

romper wit hartjes eruit

rompertje koekjes

Wat kun je doen als je deze vormenset niet hebt? Snij zelf de rompertjesvorm uit de deeglap. Je kunt van te voren de vorm op bakpapier tekenen en deze op het deeg leggen en omtrekken. Dan kun je meerdere dezelfde vormen maken. De naadjes van de romper kun je ook indrukken met een scribertool, of sliertjes rollen en die leggen op de plek van de naden. Voor het relief kun je bijvoorbeeld met een balltool voorzichtig putjes drukken met een bepaald patroon. Of je drukt heel zachtjes met een kleine uitsteker op het fondant, zonder er helemaal doorheen te drukken. Je krijgt dan wel de vormpjes in het fondant.

Ik ben benieuwd hoe jouw koekjes eruitzien, als je ze probeert volgens deze how to? Stuur me maar eens een foto?

 

Met een reactie of een like op Facebook ben ik ook heel blij!

Hartelijke taartgroet,

Petra

 

Comment Section

0 reacties op “Cadeautje voor zwangerschap of geboorte; rompertjeskoekjes!

Plaats een reactie


*