Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

article content

Blondies; brownies van witte chocola

Blondies? Wat zijn dat? …Ken je brownies? Vast wel. Van die overheerlijke chocoladecake-achtige stukken van zachte, bijna vochtige cake. Vaak met noten erin voor een kleine bite. Zoet, maar niet te… Mmmm, heerlijk.

Die kun je ook maken van witte chocola. Heel anders dan de rijke chocoladesmaak van brownies, maar ook heel lekker. Met een knapperig buitenlaagje, maar nog smeuig aan de binnenkant. De engelsen hebben daar de perfecte term voor: gooey!

En hoe noem je zoiets? Nou, blondie natuurlijk!

Wil je weten hoe je dat maakt?

Recept Blondie

Ingrediënten

250 gram witte chocolade in stukjes

125 gram roomboter

4 grote eieren

1 theelepel zout

350 gram fijne kristalsuiker

2 theelepels vanille extract

300 gram bloem

250 gram pecannoten in grove stukken gehakt

 

Hoe maak je blondies?

Verwarm de oven voor op ongeveer 175 graden (gasoven stand 4).

Smelt de boter samen met de witte chocolade au bain marie. Witte chocolade is heel gevoelig voor oververhitting, dan gaat het klonteren. Klop ondertussen de eieren met het zout en de suiker en de vanille tot een luchtig mengsel, dat een beetje in volume is toegenomen.

Het moet een dik en romig mengsel worden.

Laat het chocolademengsel iets afkoelen en spatel het rustig (liefdevol!) door het ei-suikermengsel. Daarna meng je vlot het bloem erdoor en de noten.

Vet een plat bakblik in en leg er een vel ovenpapier in. Dan kun je de blondies er straks makkelijk uithalen.

Zet het blik in de oven en bak voor ongeveer 25-35 minuten, tot de bovenkant gestold is en het baksel aan de binnenkant nog smeuïg.

Wacht zo’n 5 minuutjes en haal het baksel dan uit het bakblik met behulp van het bakpapier. Snij in mooie vierkantjes.

Uit dit recept haal ik 12-16 stukken.

Comment Section

0 reacties op “Blondies; brownies van witte chocola

Plaats een reactie


*