Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Bling bling cijfertaart

article content

Bling bling cijfertaart

Deze verjaardagstaart kun je met recht een echte bling bling taart noemen. Meer glitter op een taart is volgens mij niet mogelijk!?

Ik heb wel lol gehad aan het maken van deze taart. En daarna iets minder lol met opruimen, de glitterballetjes lagen werkelijk overal….  😉

Ik had ze al wel vaker voorbij zien komen op internet; de taarten met spikkels en sprinkels. Erg leuk en vrolijk.

En op een nacht schrok ik ineens wakker (tja, dat heb ik soms) met het idee voor deze glittertaart in mijn hoofd. Leuk ook om er een cijfer op te maken, met gekleurde suiker of met andere kleur balletjes.

Zachte parels

Zo doe je dat:

Strooi eerst een heleboel glitterparels in een ruime schaal, bijvoorbeeld een lasagneschaal. Ik heb gekozen voor zachte parels, omdat die hele harde in zulke hoeveelheden wel een erge aanslag zouden worden op je tanden en kiezen.

parels-in-schaal

Smeer je taart af met botercreme en doe zowel aan de onder- als bovenkant een kartonnetje.

karton-erop-blingblingtaart

Pak dan de taart vast met beide kartonnetjes en rol ‘m stukje voor stukje door de parels. Plak met de hand nog wat extra parels, daar waar ze niet zijn blijven hangen.

rollen-door-parels

Cijfertaart

Maak voor de bovenkant een mal uit bakpapier met behulp van je taartvorm, en teken er een cijfer (of ander simpel figuur) op. Snij deze uit met een heel scherp mes.

 

Leg dan de mal op de met botercreme ingesmeerde bovenkant en strooi ruim gekleurde suiker (of een andere kleur parels) over de mal. Haal deze er dan heel voorzichtig af.

Je kunt er ook voor kiezen een mal uit karton te maken, dan is deze makkelijker te verwijderen. mal-erafhalen

Als de mal weg is, houd je het cijfer over:

blingblingtaart

 

Dan kun je handmatig de bovenkant volplakken (met handenvol tegelijk hoor, niet een voor een!)met de parels. En dan heb je een bijzondere bling bling cijfertaart!

verjaardagstaart cijfertaart

En, is deze bling-bling taart iets voor jou? Of maak je liever een cijfertaart in vorm?

Veel taartplezier,

Petra

 

 

Comment Section

0 reacties op “Bling bling cijfertaart

Plaats een reactie


*