Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Bananentaart of Toffee? Allebei; Banoffee Pie!

article content

Bananentaart of Toffee? Allebei; Banoffee Pie!

Banoffee Pie, ik vind de naam zo grappig. Een samentrekking van Bananentaart en Toffee: Banoffee.

Lekkere combi, bananen en toffee dus dat moet wel een heerlijke taart zijn!

En inderdaad, lekker is 'tie. En ontzettend machtig, dus zorg voor veel vrienden om 'm samen mee op te peuzelen ;-).

De bananencake-bodem

Wat heb je nodig voor de bananencake?

2 grote, rijpe bananen, circa 400 g in totaal, met de schil gewogen
250 g zelfrijzend bakmeel
1 tl bakpoeder
50 g lichtbruine ruwe rietsuiker
6 el zonnebloemolie
6 el halfvolle melk
2 eieren

Hoe maak je de bananencake?

Verwarm de oven voor op 175 °C. Vet een ronde bakvorm in en bedek de bodem met bakpapier. Prak de geschilde rijpe bananen met een vork.

Zeef het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder boven een kom en roer de rietsuiker erdoor.

Klop de olie, de melk en de eieren goed en voeg ze toe aan het meelmengsel. Roer de geprakte bananen erdoor, en giet het mengsel dan in de bakvorm.

Bak de cake 50-55 minuten of tot hij goed is gerezen en een sateprikker die je er in het midden insteekt, er schoon weer uit komt.

Laat de cake 15 minuten afkoelen en haal 'm uit de vorm. Laat verder afkoelen en ga verder met de rest van de taart.

 

Wat heb je verder nodig?

300 g suiker
150 g boter
200 ml slagroom
1 mespuntje zout

400 ml slagroom
2 bananen
melkchocolade

 

Hoe maak je de toffee?

Laat voor de saus de 300 gram suiker in een ruime pan op halfhoog vuur smelten tot er karamel ontstaat. Let goed op, de pan is heel erg heet. Als de suiker een mooie goudbruine kleur heeft, is het goed.
Verwarm ondertussen in een ander pannetje de 200 ml slagroom tot deze bijna kookt en blus hiermee de karamel af. Dit gaat behoorlijk sissen en lijkt eerst te gaan klonteren. Schrik niet en roer goed door tot een gladde saus is ontstaan en voeg als laatste de boter toe. Een mespuntje zout maakt de karamel dieper van smaak. Roer alles goed door elkaar tot een gladde massa ontstaat. Laat de toffee afkoelen.

Toffeeroom
Sla de 400 ml slagroom stijf. Schep de helft van de toffeesaus door de opgelopte room. Niet te hard roeren, dan gaat de lucht eruit. Gewoon rustig omscheppen.

Klaarmaken van je banoffee-taart

Leg de bananencake-bodem op een mooie schaal. Verdeel de toffeeroom over de bananencake. Dit mag wat onregelmatig, golvend met pieken en dalen. Beleg met plakjes banaan. Bedruip met de overgebleven toffeesaus en schaaf er eventueel nog chocoladekrullen over.

 

Smullen maar!

 

 

 

 

 

Comment Section

0 reacties op “Bananentaart of Toffee? Allebei; Banoffee Pie!

Plaats een reactie


*