Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Bananasplit taart

article content

Bananasplit taart

Op de een of andere manier ben ik gek op banaan in taarten. Je kunt me echt wakker maken voor een bananensoes. Mmmmm.

En een banaan met chocolade is ook smullen. Net als in het beroemde (beetje ouderwetse?) ijsje, de Banana Split. Zo'n ijsje dat je in een restaurant  eet na een heerlijk dinertje, waarna ze je naar huis kunnen rollen :-).

Daarom wilde ik proberen of ik een makkelijke taart kon maken met banaan en chocolade en room, net als die lekkere Banana Split.

Zo maak je de BananaSplit Taart

banaan-split

Allereerst de benodigdheden:

Een biscuit

2 bananen in plakjes

250 ml slagroom

klopfix of een paar lepels mascarpone

gesmolten chocolade of chocola uit een flesje, bijvoorbeeld van Tova

 

En zo maak je 'm:

Bak een biscuit en snijd deze twee keer door.

Klop de slagroom met de klopfix (of een paar lepels mascarpone voor de stevigheid).

Giet de chocola(desaus) op de biscuitlagen

Spreid hierover een lekker laagje slagroom uit en leg daarop de mooie plakjes banaan.

Leg dan de volgende laag biscuit erop en herhaal het bovenstaande.

Dan de laatste plak biscuit erop en mooi versieren aan de bovenkant met toefjes slagroom.

 

bananasplit

Mijn visite vond de taart heerlijk; luchtig en smaakvol!

En jij, hou jij van taart met banaan? Of heb je liever een ander ingrediënt?

 

Veel taartplezier,

Petra

 

p.s. lekker én mooi is deze mangotaart

Comment Section

2 reacties op “Bananasplit taart


Door margo op 7 december 2014

wordt de banaan niet zwart op de taart als je ze een paar uur van tevoren opmaakt?


Door Petra op 8 december 2014

Hoi Margo,

De banaan in de tussenlagen komt haast niet met de lucht in aanraking en wordt daarom niet gauw bruin. Doe je ze ook bovenop, dan kun je ze besprenkelen met citroensap tegen het verkleuren.
Succes!

Hartelijke groetjes,
Petra

Plaats een reactie


*