Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Bambi boetseren voor een lieve bambi-taart

article content

Bambi boetseren voor een lieve bambi-taart

Hoe maak je een taart met het schattige hertje Bambi? Iedereen kent wel de film met het aandoenlijke beestje dat probeert op ijs te lopen. Met zijn grote ogen en hoge knuffelgehalte een leuke topper voor een taartje voor een eerste verjaardag!

Hier laat ik je zien hoe je bambi kunt maken:

Je hebt een stuk bruine marsepein nodig, een stukje naturel, een klein stukje roze en een nog kleiner stukje zwarte marsepein.

 

bambi boetseren met marsepein

Verdeel de bruine marsepein in een aantal porties; een groot stuk voor het lijf, een iets kleiner stuk voor het hoofd. Twee stukken voor de achterpoten en twee kleinere stukken voor de voorpoten en twee kleine bolletjes voor de oren.

 

bambi boetseren how to met marsepein

Vorm voor het lijf een soort peer, waarvan je de bovenste punt omvouwt. Leg de peer op zijn zij met het omgevouwen stuk omhoog en druk de punt van de peer iets plat. Hier komt straks het hoofd op.

 

bambi boetseren how to met marsepein

Maak voor de achterpoten twee kleine peervormen en rol de bovenste punt van de peer uit totde onderkant van de poot. Vouw deze om en druk de dikke onderkant van de peer een beetje plat. Doe dat nog eens voor de andere poot in spiegelbeeld en plak de poten aan het achterlijf. Maak voor de voorpoten twee slieren, plak een kant aan de zijkant van het lijf en vouw de andere kant van de poten ‘naar binnen’, onder de borst van het hert.

 

bambi boetseren how to met marsepein

Maak voor de kop opnieuw een soort peertje. Voor de oren maak je twee peertjes en die druk je plat. Hetzelfde doe je met twee peertjes van roze marsepein. Deze plak je op de bruine oren.

 

bambi boetseren how to met marsepein

Druk met een veinertool bij de basis van het oor een streepje erin en vouw het oor naar binnen.

 

bambi boetseren how to met marsepein

Maak met zwart een detail op het oortje. Rol daarvoor een sliertje zwart en plak dat op de bovenrand.

 

bambi boetseren how to met marsepein

Maak met donkerdere kleurstof (of cacaopoeder heb ik hier gebruikt) een stukje marsepein nog donkerder bruin. Houd een klein beetje achter en  rol van de rest een lapje ter grootte van de bovenkant van het hoofd.

bambi boetseren how to met marsepein

Snij aan de voorkant het lapje een paar keer in alsof je plukjes haar maakt. Druk een klein bolletje bruin plat en snij deze ook in. Plak deze midden bovenop het donkerbruine lapje. Ook dit zijn plukjes haar.

 

bambi boetseren how to met marsepein

Van het maken van de ogen heb ik helaas geen foto’s. Hier de uitleg. Maak eerst van lichtbruin een rondje zo groot als 1/3 van de zijkant van de kop. Maak dan van wit een rondje dat ongeveer 2/3 groot is van het lichtbruine rondje. Maak een half maantje van donkerbruin voor het ooglid en plak die op het wit. maak dan een rondje van donkerbruin voor de iris, een kleiner rondje zwart voor de pupil en een heel klein puntje wit als ‘lichtpuntje’. Dat maakt het oog echt levendig! Zorg dat de steeds kleinere rondjes niet precies in het midden van het grotere rondje komen, maar aan de zijkant. Doe je ze in het midden, dan lijkt dat heel eng en creepy. Rol dan een klein sliertje zwart met je vinger en rol een kant dunner uit in een puntje. Vorm hiervan de wimper en laat het puntje aan het uiteinde mooi omhoogkrullen.

 

bambi boetseren how to met marsepein

Hier heb ik Bambi geplaatst op een roze taartje met vrolijke bloemen. Maar Bambi zou ook heel leuk staan op een taart in herfstkleuren bijvoorbeeld!

Veel plezier met maken en laat in de reacties hieronder weten of het lukt en waar je tegenaan loopt!

 

Comment Section

2 reacties op “Bambi boetseren voor een lieve bambi-taart


Door Linda op 29 oktober 2013

Lieve petra weer zon leuk filmpje. Nogmaals bedankt voor de verjaardagstaart hij is super lekker!


Door Sela op 31 oktober 2014

Heel leuk heb het zelf ook gedaan en is redelijk gelukt
Heel fijn al die voorbeelden!

Plaats een reactie


*