Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

Anne Geddes geïnspireerd cakeje

article content

Anne Geddes geïnspireerd cakeje

Knap gemaakt zijn de babyfoto’s van Anne Geddes altijd. Een wonder hoe ze die kleintjes zo op het gemak weet te stellen dat ze zich zo mooi (en vaak slapend!) laten fotograferen. Het inspireerde me tot het maken van cupcakes met zo’n -babytje in een bloem of blad- .

Zo heb ik dat gedaan:

Eerst het fotootje dat ik als inspiratie heb gebruikt:

baby cupcake anne geddes

Ik heb zo’n baby-mold, die ik al een aantal keren heb mogen gebruiken voor geboortetaarten. Deze mold is perfect voor het maken van het babytje uit bovenstaande foto.

Tip: doe de marsepein in de vorm, duw stevig aan. Om de baby er heel uit te krijgen, leg je ‘m eerst een poosje in de diepvries. De ‘baby’ is dan hard, waardoor ze niet vervormt bij het uit de vorm halen.

Snij de voorste blaadjes met de hand uit en schik ze op de cupcake, waar je eerst een basis-rondje van marsepein op hebt gemaakt in een niet te opvallende kleur.

baby cupcake anne geddes

 

Snij dan de achterste bladen en vorm die door een sateprikker of tool er binnen in te leggen op de ‘nerf’ van het blad en vouw ‘m daar om. Hierdoor blijft het blad beter rechtop staan.

baby cupcake anne geddes

 

Steek voor het mutsje en klein rondje uit en vorm die met je hand een beetje in een punt. Vlak de randen wat af met je vingers of een balltool. Plaats het mutsje op het hoofd met het puntje naar boven.

 

Leg de baby op de blaadjes en schik haar in een mooie positie.

 

baby cupcake anne geddes

Vraagje; durf jij nu zo’n cakeje nog op te eten?

 

Veel taartplezier!

Petra

 

 

Comment Section

0 reacties op “Anne Geddes geïnspireerd cakeje

Plaats een reactie


*