Wil je op de hoogte blijven via Facebook?

Page content

article content

Chocolade overload!

Laatst had ik heerlijke cupcakes gemaakt. ’s Morgens versgebakken, dus lekker knapperig, met frambozen en mangostukjes erin. De gasten smulden ervan en een van de vrouwelijke gasten gaf als commentaar: ‘maar goed dat je geen cakejes met chocola hebt gemaakt, anders zouden de dames hier spontaan een orgastische ervaring beleven’. Dus voor de dames die hier wel trek in hebben (LOL) hierbij een how to voor het maken van een chocobommetje: een machtige maar o zo lekkere taart met zoveel chocola als maar mogelijk is! Overigens, ik denk dat er genoeg heren zijn die hier ook graag een stukje van proeven!

Wat heb je nodig?

Voor de cake

200 gram zachte roomboter
200 gram suiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
4 eieren
4 eetlepels cacaopoeder
een snufje chilipoeder (naar wens, geeft net dat spicy tintje, waardoor het niet alleen maar zoet is).

Voor de chocomousse

200gr pure chocolade
250 ml slagroom

Voor de botercreme

200 gram zachte roomboter
200 gram suikerbakkerspoeder

Voor de afwerking

MenM’s
Chocoladestaafjes of een (of twee) zakken KitKat

Hoe maak je de cake?

Doe alle ingrediënten in de kom van de mixer en mix op hoge snelheid (met de bisschopshaak, als je die hebt) alles kort door elkaar. Niet te lang mixen, dan wordt de cake ‘taai’.
Verwarm de oven voor op ongeveer 175 graden, stort het beslag in een ingevette springvorm van 20 cm en bak ongeveer 25 minuten.
Controleer met een satéprikker of de taart gaar is, en als die er droog uitkomt kun je de taart uit de oven halen en laten afkoelen.

Hoe maak je de chocomousse?

Maak in een pannetje 50 ml slagroom warm. Zodra het aan de zijkant begint te borrelen, voeg je de stukjes chocolade toe. Doe het vuur uit en roer tot de chocola gesmolten is. Laat iets afkoelen.
Klop 200 ml slagroom stijf met een zakje vanillesuiker en spatel de afgekoelde gesmolten chocolade erdoor. Laat in de koelkast een paar uur opstijven.

Hoe maak je de botercreme?

Roomboter en suikerbakkerspoeder in een kom doen en 5-10 minuten kloppen, tot het luchtig is en lichtgeel van kleur. (Voeg er eventueel een paar lepels cacaopoeder aan toe om er chocolade-botercreme van te maken).

Hoe zet je de taart in elkaar?

Snij de taart overdwars doormidden, zodat je twee lagen hebt. Spuit een dijkje van botercreme langs de rand van de onderste taart en vul het middenstuk met chocolademousse.
Leg het bovenste laagje er weer op en besmeer de zijkanten van de taart met botercreme.
Breek de KitKat doormidden en plak ze rechtopstaand tegen de rand besmeerd met botercreme aan. Zo ga je heel de taart rond.
Strooi bovenop een zak met m&m’s, zodat de cakelaag goed is bedekt.

Je kunt met lint nog een sierlijke strik maken om de taart heen, voor de sier en zodat de KitKat goed blijft zitten, maar als het goed plakt is dat niet nodig.

Serveren

Serveer de taart op een mooie schaal en: smullen maar! Serveer kleine stukjes, want machtig is deze taart wel! Heerlijk bij een High Tea, maar ook voor een verjaardag voor een chocoholic.
En als er veel kinderen komen, maak je je met deze taart enorm populair!
Ik zou het leuk vinden als je in een comment hieronder je reactie geeft; wat vind je van dit recept? Heeft de taart gesmaakt? Was het goed te maken, liep je tegen problemen aan? Wat vonden je gasten ervan?

Comment Section

1 reactie op “Chocolade overload!


Door Ireen op 3 februari 2014

Deze chocoladetaart gemaakt.
Hij was snel klaar en super lekker!
Had er smarties bovenop gedaan in plaats van M&M’s.
Ik ga hem zeker nog een keer maken.

Plaats een reactie


*